Historie

De oorsprong van het teeltbedrijf Barendse-DC bevindt zich in het Westland. De gebroeders Léon en Mathé Barendse zijn in 1986 in Poeldijk op het ouderlijke bedrijf van 2 hectare gestart met de teelt van oranje paprika’s. In 2000 is er een tweede vestiging bijgekomen, Barendse-DC I groeide daarmee naar 6,7 hectare. In dat jaar is samen met een collegateler het sorteer- en verpakbedrijf Dutch Colours opgericht (zie ook verkoop). Gezamenlijk werd er 12 hectare oranje paprika’s gesorteerd en verpakt. Dit groeide uit tot 18 hectare in 2006. In 2004 is op de oude teeltlocatie 5 hectare nieuw gebouwd, het bedrijf groeide daarmee naar 9 hectare glasopstanden.

Door de toenemende vraag van de klanten van het eigen sorteer- en verpakbedrijf Dutch Colours ontkomen ook de gebroeders Barendse niet aan schaalvergroting. In 2006 is het besluit genomen om het bedrijf uit te breiden in het nieuwe glastuinbouwgebied Agriport A7 (Wieringermeer in Noord-Holland). Het teeltbedrijf Barendse-DC II is hiermee een feit. In de Wieringermeer is het mogelijk om de kostprijs – nu en in de toekomst – beter te beheersen, maar ook om efficiënter om te gaan met energie en dus duurzamer te telen. In de plaats Middenmeer is ruim 45 hectare grond aangekocht. Middenmeer en omstreken is een mooie en prettige omgeving om te wonen en te ondernemen. De eerste 19 hectare kas is in november 2007 opgeleverd. Dit betekent dat er in de toekomst ruimte is om de bedrijfsomvang te verdubbelen.
In 2012 verhuist ook sorteer- en verpakkingsbedrijf Dutch Colours naar Middenmeer.

En in 2013 wordt het glastuinbouwbedrijf in het Westland verkocht en gaat directeur Léon Barendse als zelfstandig ondernemer verder met bijna 20 ha. paprika’s, op locatie Middenmeer.

In 2015 gaat Léon een samenwerking aan met GreenCo. Samen bouwen zij er in Middenmeer een kas van 10 ha. bij, waar Tommie snacktomaatjes worden geteeld.